ابتدایی
متوسطه اول
متوسط دوم
در رابطه با موضوع قدرت و اقتدار هریک از مطالب زیر با چه مفهومی مرتبط است؟ - بدون پذیرش و توافق دیگران پدید نمیآید. - بدون استفاده از تهدید و با رضایت طرف مقابل به دست میآید. - رانندە متخلفی که جریمه م
1
قدرت - اقتدار - قدرت فاقد مشروعیت
2
مقبولیت - مشروعیت - تبعیت با اکراه
3
اقتدار - قدرت اجتماعی - اقتدار غیرمشروع
4
قدرت اجتماعی - قدرت مقبول - قدرت مشروع فاقد مقبولیت
به ترتیب کدامیک در ارتباط با نگرش "تفسیری" و "انتقادی" درست است؟
به بحران اراده و معنا در جوامع غربی توجه میکند - داوری علمی به دلیل تنوع و پیچیدگی فرهنگ ها امکان پذیر نیست.
جامعه شناسی، شناخت و کنترل جامعه و برقراری نظم اجتماعی را ممکن میسازد - به معانی ارزشهای اجتماعی به ویژه در عرصه قدرت توجه میکند.
در تقابل با رویکرد تبیینی، کنشگران بر اساس معنای ذهنی خود دست به عمل میزنند – به دنبال یافتن راهی برای داوری علمی دربارە ارزشهای اجتماعی هستند.
تنها راه آگاهی از معنا، انگیزه و هدف کنش را فهم همدالنه و تأیید کنشگران میداند - با ارزش زدایی و معنا زدایی از ارزش های انسانی، آنها را به عنوان یک پدیدە خنثی مطالعه میکند.
در رویکرد تفهمی- تفسیری:
امکان مقایسه ارزشها برای تشخیص ارزش های صحیح از ارزش های غلط، به وجود می آید.
جوامع و فرهنگها باید از منظر خودشان مطالعه شوند و امکان داوری و مقایسه فرهنگها وجود ندارد.
یافتن راهی برای داوری علمی درباره ارزشهای اجتماعی به ویژه در عرصه قدرت ضروری دانسته میشود.
ارزشهای انسانی را قابل مطالعه نمیداند، ازاینرو با ارزش زدایی از قدرت، آن را به عنوان پدیده ای خنثی مطالعه میکند.
به ترتیب، کدامیک دیدگاه نظری ارسطو، ماکس وبر و آگوست کنت است؟
در حکومت دموکراسی، مردم بر اساس آراء خود حکومت میکنند - نظام اجتماعی برنامه ریزی شده را مانند قفس آهنین تلقی میکرد - دخالت دولت در اقتصاد را نفی میکرد.
قلیتی که بر مبنای میل و خواست خود تصمیم میگیرند را الیگارشی مینامید - جهان متجدد از هیچ گونه قداستی برخوردار نیست - با رشد علم تجربی و صنعت، ثروت ازطریق غلبه بر طبیعت به دست میآید.
حکومت اکثریت مردم بر اساس خواسته های نفسانی را جمهوری مینامید – جامعه شناسی علمی به دلیل خصلت تجربی خود نمیتواند داوری ارزشی کند - جنگ امری عارضی و تحمیلی در جامعه جدید غربی است.
حکومت فردی که فضیلت و حقیقت را مالک حکومت میداند، مونارشی مینامید - موضوع جامعه شناسی را کنش اجتماعی معرفی میکرد - عملیات نظامی قدرتهای غربی را در مقابله با مقاومت های کشورهای غیرغربی توجیه میکرد.
به ترتیب، کدامیک دیدگاه نظری ماکس وبر، هانتینگتون و ریکاردو ا ست؟
نظم افراطی را به قفس آهنین تعبیر میکند - فرهنگ اسلامی، بزرگترین تهدید برای غرب است - طبیعت، حکم به رفتن فقرا میدهد و خود این حکم را اجرا میکند.
جهان متجدد از هیچگونه قداستی برخوردار نیست - آخرین مرحله درگیریها در جهان معاصر جنگ تمدنها است - بر سر سفرە طبیعت جایی برای فقرا وجود ندارد.
در ورای ابهام، رمز و رازی نهفته است که با هنر میتوان به آن راه یافت - منشأ اصلی درگیری ها در جهان، عامل فرهنگی است - افزایش دستمزد کارگران موجب بالا رفتن تولید نسل آنها میشود.
)شهر را زیستگاهی که دارای قلعه، برج و بارو، دادگاه مستقل و... است تعریف میکند - آخرین مرحله درگیری ها در جهان معاصر، رقابت بین فرهنگها و تمدنهای بزرگ است - با دخالت دولت در اقتصاد مخالفت میکند.
طبق نظریه ارسطو، به ترتیب آریستوکراسی، الیگارشی و مونارشی چه نوع حکومت هایی هستند؟
اقلیتی که بر مبنای حق و فضیلت حکومت میکنند - اقلیتی که بر مبنای میل و خواست خود تصمیم میگیرند - حکومت فرد بر اساس فضیلت است.
حکومت فردی بر مبنای میل و خواست خود است - اکثریتی که بر مبنای حق و فضیلت تصمیم میگیرند - حکومت اقلیت بر اساس اهداف و اغراض خود است.
اقلیتی که قدرت را درجهت منافع خود به کار میگیرند - اقلیتی که بر مبنای میل و خواست خود حکومت میکنند – حاکمی که فضیلت و حقیقت را ملاک حکومت میداند.
حکومت نخبگانی است که از امتیازات طبقاتی برخوردار بوده اند - حکومت فردی بر مبنای حق و فضیلت است – حکومت اقلیتی از سرمایه داران است که در برابر مردم مسئول نیستند.
به ترتیب "فراهم نمودن امکان مشارکت ما در زندگی اجتماعی"، "تأکید بر ضرورت انتقاد علمی از ساختارهای سرکوبگر"، "آزادی را به عنوان مهمترین ارزش اجتماعی دانستن" و "ضروری دانستن وجود یک ساختار مشترک سیاسی و
فایدە قواعد اجتماعی - رویکرد جامعه شناسان انتقادی - ویژگی لیبرال دموکراسی - مدل تکثرگرا
فایدە نظم اجتماعی - نگرش جامعه شناسی تفسیری - ویژگی جمهوری اسلامی - همانندسازی
فایدە علوم انسانی - هدف جامعه شناسان انتقادی - ملاک جمهوری - شناخت متقابل هویتها
فایدە علوم اجتماعی - دیدگاه جامعه شناسی تبیینی - معیار دموکراسی - سیاست هویت
به ترتیب هریک از موارد زیر نتیجه چیست؟ - امکان پذیر نمودن پیش بینی رفتار دیگران - افول معانی - حذف اراده و خلاقیت از زندگی اجتماعی - ایجاد مانع در برابر توسعه
نظم اجتماعی - نادیده گرفتن کنش اجتماعی - تأکید بیش از اندازە رویکرد تبیینی بر نظم و ساختارهای اجتماعی - ارزیابی های اخلاقی و نگاه وسیله ای به قدرت و ثروت
معنای زندگی - نادیده گرفتن قواعد اجتماعی - تأکید بیش از اندازە رویکرد انتقادی بر نظم و ساختارهای اجتماعی – ایجاد نابرابری اجتماعی
نظم اجتماعی - بحران هویت - روی آوردن به جامعه شناسی تفسیری - نادیده گرفتن دانش و نقش تعادل بخش آن
قواعد اجتماعی - تزلزل فرهنگی - سلب شور زندگی از انسانها - ممانعت از دستیابی به سعادت و کمال حقیقی
پاسخ سؤال های زیر به ترتیب کدام است؟ - روزنه ورود استعمار و نابودی هویت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جوامع چیست؟ - اقدام اروپائیان برای تأمین سلطه خود بر قارە آمریکا چه بود؟ - در اواخر قرن بیستم، چه چیزی م
سیاست - ایجاد برده داری - کشمکش طبقاتی – انقلاب های رنگین
فرهنگ - پیشرفت در فنون دریانوردی - قشربندی - قدرت نرم رسانه ها
ارتباطات - گسترش اقتصاد صنعتی - عدالت اجتماعی - مهندسی رضایت عمومی
اقتصاد – نسل کشی و از بین بردن ساکنان بومی - هویت - شیوه ها و ابزارهای فرهنگی
دیدگاه نظری ارسطو، مالتوس و آگوست کنت به ترتیب، کدام است؟
حکومت اکثریت مردم بر اساس خواسته های آنها، دموکراسی نامیده میشود - طبیعت حکم به رفتن فقرا میدهد – دخالت دولت در اقتصاد را نفی میکرد.
حاکمیت اکثریت را بر اساس حقیقت و فضیلت جمهوری مینامید - بر سر سفرە طبیعت جایی برای فقرا وجود ندارد – با رشد علم تجربی و صنعت، ثروت ازطریق غلبه بر طبیعت به دست میآید.
جوامعی که ارزشها و آرمان های آنها، عقلانی نباشد، استبدادی هستند - اگر حکومتگران بگذارند، سرمایه پرسودترین راه خود را دنبال خواهد کرد - جنگ امری عارضی و تحمیلی در جامعه جدید غربی است.
در حکومت تیرانی، یک فرد بر اساس فضیلت و حقیقت حکومت میکند - فقرا حق هیچگونه چون و چرا در مورد موقعیت خود ندارند - عملیات نظامی قدرتهای غربی را در مقابله با مقاومت های کشورهای غیرغربی توجیه میکرد.
ارزیابی آزمون